Dec 30, 2010

harimau malaya.

ok.ini macam dah basi.tapi,who cares kan?

TAHNIAH KEPADA HARIMAU MALAYA!
u guys really did a great job last night.

hero of the night -> Khairul Fahmi. goal keeper of Malaysia team.
dia sangat hebat ok sebab dapat tahan most of the serangan yg dibuat oleh pasukan Indonesia.
and anda hebat sebab wat bodo je bila kena laser.coughxmcmkeeperbelahsanacough.

lepas malam semalam, ramai pulak peminat fahmi ni. coughincludingmecough.
tapi..takpela.disebabkan dia dah ada gf,i mengagumi cara dia tampan bola cukup lah.=D
fb fanpage dia ramai gilaaaaaaaaa like kot semalam..
dekat twitter, nama dia siap ada kat TT worldwide lagi ok.
punya la ramai manusia tweet nama dia semalam,sampai jadi trending worldwide.
 he totally deserve all those things la semalam..=)

actually,safee pun hero jugak.die score 3 gol kot match kali ni..kan?kan?
dia pun penyebab kita menang jugak.=D
nk ngorat safee la gini.=P

ape pun,we should praise all players la~they really did a greatgreatgreat job last night and few days ago.

once again, CONGRATULATIONS TO ALL PLAYERS~=)

pssst: jgn bile Malaysia menang je sebut bangga jd anak Malaysia.kalo Malaysia kalah ke hape psni jgn kutuk plak eh....

till then,
me yang-baru-first-time-tgk-pasukan-Msia-lawan-smlm.

Dec 29, 2010

2010-2011

29 Dec 2010.

New Year 2011 just few more days ahead.

i'll be 21 next year.selagi belum 27 march,i'm still 20.=P

2011,please be good to me.please give me a great memories.=)

3rd year seems so close.
few more months.
fyp,we'll meet soon.soon.

january 2011,hoping for a very great memories.soon.=D

what i've done in 2010?
lots of things.
bad,good,bitter,sweet.gaah..lots.
to be honest,i'll never.ever.ever want to go back to january 2010.
to be exact,5th jan 2010.superduperhateit!
why?lets keep it as secret.iknowi'llpostitintumblrsoon.lol

till then,
me.

*motif tetibe stop gini?miahahahaha..i like~*

Dec 20, 2010

that certain company.

taken from clumsy_me a.k.a mommy hyuk a.k.a my so-called evil magnae's blog.


i hate certain company
that make certain worker 
do certain thing
and never pay equally

i hate certain company
that make their own rule
neglecting the basis of humanity
and treat their workers like a slave

i hate certain company
that has wonderful workers
and they make fool of them

i hate certain company
that love to change things
in the last minute of time
and crushes people's heart

i hate certain company
that manipulate and manipulate
lie and lie
and treat their workers like money makers

i hate certain company
that break the promise
that change things after giving hope
and give big reaction over certain thing

i just hate that certain company
as much as i love the workers in there

that certain company
better keep the promises
or you will go down together with us

because customer is king!
 
this kind of company really exist in this world.
what company?just let us only know. ELF know. ;D

Dec 11, 2010

singapore.singapore.

hey.hey~salam korang!!!^^

ni nak tolong my fren, si pipah a.k.a biro promosi promoting pasal Uniten Cup.
nak detail?sila klik.
jemput2 datang ye..tuan punya blog maaaaaaaaaaaaybe pegi jugak kottt..tgk lah mcm mane.kelas abis pukul 6pm.hurmmphhh~

my mood agak down la since 091210..till now..too many things happened..rase macam nak lari jauh2 skrg ni.T_T

owhhhhhhhhh..saya tak sabar nak berdating dgn girlpren2 saya dekat singapore bulan Jan ini!weeeeeeeeeeeeee..=D

dan saya sgt menjeles tgk orang shopping..yelaa..kan year-end sale skg..
badly,aku xleh shopping.
kalo shopping kang,aku g spore bawak habuk je laa..dwet x bawak.
gaah..passport tak buat lagi.
=_="

Nov 30, 2010

=_="

“You go on the computer too much!”
I get off the computer and watch tv..
“You watch tv too much!”
I get off the couch and go out with my friends..
“You go out too much!”
What else am I supposed to do around here?! FLOAT IN THE AIR!? Or are you gonna say “You float in the air too much!?!
Story of my life… sometimes. 


yaaa..sometimes.=_="

Nov 27, 2010

Alhamdulillah.

salam.

kadang2 benda yang baik tu datang tanpa disangka kan?
cant stop smiling right now.
thanks Ya Allah..
one thing i learn tonite:
have faith in Him,and He'll give u good reward.

notakaki: doesnt mean when am obsessed with kpop,i neglected my study.bear in mind.

till then,
me.

Nov 13, 2010

ini ada satu cerita.

salam..

testing mic 1..2..3..
ok, "i'm back.back.back.back to single!" ehhh..salah.salah..back to blogging sebenarnya..kekeke..=P

apa kabar follower2 saye?sehat?rindu saye merepek tak?*ini ayat perasan*

sorrylah rakan2..bukan tak mau update,tapiii..tu lah..laptop on je semedang..tapi me bukan ngadap laptop manjang..buat kerja laen jugak..
almaklumlaaaa..jadi housewife sekarang ni..kena blaja2 la..saye kan nak kawen taun depan.opps~ye,kawen dengan kekasehatichenta Kim Heechul.ok.berangan.

owh,sebenarnye,nak cerita satu incident ni...
last week,saya balik penang naik bus dekat bkt jalil hari rabu malam.
dalam bus,seat sebelah saya ade laaaa sorang mamat ni..time me naik bus,die ngah cakap ngn mak dia..sounds like mommy's boy..
then dlm half an hour gitu,his gf called..n u guys know what?he spoke to his gf like he's in his bedroom!
omg.finelaa..kau ada gf..tapi tak payahlah cakap macam nak bagi 1 bus tau..aku pun xnk la ngorat kau.

orang macam tu memang me lemaaaaahhh sikit..
agaaaak la kannn..awak tu dekat public.hormat sikit hak orang lain..tambah2 time tu tengah malam..12 midnight..orang nak tidor..sabor je laa~seb baek aku tak pasang lagu kuat2 time tu.lalalala~


random story..sian lak blog aku bersawang abes..

till then,
me.

Oct 3, 2010

rindu budak kecik.

ini aisyah nawal.
yeee..aku tau,ramai dah kenal sbb aku suke letak muka dia dalam blog aku.
sekarang aku sangat kerinduan tahap gaban tak hengat kt budak kecik ni.

rindu nak picit dia.PASTI!

"nawal,nanti time ummi g haji,nawal mai bangi dok ngn kak long la sat..time kak long dok cuti sem,nawal mai dok ngn kak long.aci dak?mintak izin ngn ayah nawal...hehehe."

sekian.entry merindu yang tahap tak hengat.

Sep 20, 2010

emo thing.

nothing much to share lately.

too bz with real life..errrr..plus being an ELF too..kekeke~

just need somewhere to spill now,

hating someone makes our heart hurts.
same goes to loving someone.

hurmphh...

gaaaah...can i kill someone right now?can i?fufufufufuf~

emo nuff?yeah~


*cant wait for spore trips with my gfs next year!*

pesanan penaja: awakkkkk...to be honest,awk x kn dapat ape2 cite da dlm blog sy ni..serius!awk nk tau kot2 sy jmpe org 'tu' and sy gtau dlm blog ni?takde.takde..fyi,i've tumblr and twitter.feel free to visit there for more info.muahahaha!*evil me*
ehem..sape mkn cili,rase pedas la.kthnxbai.

Aug 27, 2010

lil bit story...

maaf..tuan punya blog memang on9 hari-hari.
tapi nak update blog,memang liat.
bukan malas.tapi rasa macam takde idea.
life,macam biasa.
eh tak...tak macam biasa...getting busy day by day.
2nd year ni macam menguji kesabaran dan ketahanan fizikal dan mental.
busy dia macam laen macam...macam pelik.
entah..dah tak berapa relax macam 1st year.
projects here and there.
assignments here and there.
quizzes here and there.
non-stop rasa.
hantar assignment ni,assingment tu datang.
jawab kuiz ni,kuiz tu datang.*sigh*
tapi tu la namanya belajar kan?=D
nak dapat ilmu bukan senang...hurm..=)

owhhh...even ada lagi 7 8 bulan kot untuk buat praktikal..
but...me da pikir nak buat dekat mana...most probably will be doing it at mimos..*senang sket,pegi balik dgn ayah*
tapi...lambat lagi...by the time nk decide tu,i'll tell u where...heheh~
andddd...even ade lg erm..roughly setaun setengah lagi nak habis,i've been thinking about pursuing my study..
master...coursework?research?both?*still have enough time to think aite?*


enuff said.

happy Ramadhan Al-mubarak.
we have more or less two weeks more before Eid kan?
harini,Nuzul Quran..17 Ramadhan.
minggu depan,merdeka..31 Ogos.
minggu depan lagi raya..lalalalala~

ok..
till then,
me..=)

Aug 18, 2010

berbuka dalam kereta..

harini....
hari ke3 bukak puasa atas jalan.dalam kereta.
kelas sampai pukul 7..
balik-jem-stop kat petronas-beli air-bukak puasa-drive.
andddd i do think yg till end of puasa aku akan buka puasa atas kereta everyday..except weekend...><

hari senin,balik dalam ribut..
tak boleh berenti..bukak puasa ngn kopiko je.
nasib baek ade kopiko..kalo xde,alamat lambat la bukak puasa.

this week cam penat gile kot...
midterm.kuiz.labtest.
esaimen bertimbun kena hantar before raya..

dugaan bulan Ramadhan....first time berpuasa takde maid lepas 8 taun berpuasa ada maid yg tolong buat semua...aihhh~

till then,
me..=)

Aug 10, 2010

niat puasa.

نويت صوم غد عن أداء فرض شهررمضان هذه السنة لله تعالى

Sahaja aku puasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala
 
dear readers,jangan lupa niat ok lepas Maghrib setiap hari starting from tonite

Aug 9, 2010

selamat berpuasa!

Hadis riwayat Abu Hurairah ra.: Bahwa Rasulullah saw. bersabda: "Apabila tiba bulan Ramadan, maka dibukalah pintu-pintu surga, ditutuplah pintu neraka dan setan-setan dibelenggu " (Nomor hadis dalam kitab Sahih Muslim: 1793)



selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yang singgah dekat blog ni.....

Aug 6, 2010

korea and singapore,2011...

my friend invite me to join her holiday at korea on nov,2011...
i wanna goooooooooooooo...
ibu,ayah..can i??
what i need to bring just the money only..accommodation everything are prepare..
ibu ayah please..
this is the only one in my lifetime chance..please.please.please....><

november at korea is autumn right?
gaahh..i wanna go..
i need to save my money from now for my own sake!

and the singapore too on early of next year!
i wanna go!
ok.pinat.u shud berjimat like crazy till the day to save up money for both countries!andddddddddd other things too!><"


soooooooooooo...to all my visitors,sudi2 la click iklan nuffnang yg ade tu eh kalo die kuar...
tabung derma pinat tu..

anybapakgulabaekhatinaksponsor?

award - zaty

lame gile x bukak blog..
then bile bukak,ade lak sorg makcik ni bg award..*opsss...zaty,jgn marah*

thanx my dear dongsaeng!!
ingat jugak kt unnie eh???*superhug*

here,the award..



siap ade task kot award ni...jap2..nk tgk task die hape..
ok.done.
here,
-nak kena cerita cemana ai mencantikkan blog eh??
ermmmm...blog ni simple je kottt..x cantik mana..tp,simple yang better kan?
since blogger ade new feature yang boleh wat kita edit2 layout suka2 ati,ai wat guna feature dia je..x pegi website lain..dulu ada baaaaaanyak website yg ai pegi,now ai x pegi da..ngeee..
so,ai x ingat lah pulak url website diorang..mahap yee~

- tulis 5 words yang menggambarkan ai?
hurmm..
  • pendiam - sila percaya cepat!ai akan diam tahap tak hengat kalo dgn strangers..mulut macam ada emas..ekceli,bukan dengan strangers je,kalo datang mode nak diam tu,dengan my besties pon ai diam je..hoho~
  • pemalu - auwwwwww...cepat setuju!ngahaha..yes,ai memang pemalu..xyah elaborate pjg2 la eh??
  • panas baran - sila tanya adik2 ai macam mane barannye saya..jarang mengamuk,tapi sekali mengamuk,kau mati.
  • ego - ohoo..ini ye..saya memang ego..enuff said.
  • kuat makan - ahaha..tengok je la pp nyaaaa..makin dipam-pam...x payah cakap...lalalala~




sekian,
me..=)

Jul 31, 2010

maher zain - Insha'allah.

salam all!!!!!!!
da lame sangat aku x update kan?kan?
here...a song for u guys...=)

kenal Maher Zain?
maybe la aku yg plg lambat pon kenal die..
his songs really soothe tau!dgr lagu2 die sangat tenangkn hati....
and yes,i'm crying bila dengar lagu dia....

here,one of his song.. 
INSHA'ALLAH..



INSHA'ALLAH...we'll find our way.....


kadang-kadang,kena jugak cuci telinga ngn hati ni kan?=)

Jul 22, 2010

a quote for us to think.

to all my followers..so sorry for not updating my blog..sorry..=(

here..a quote for us to think..


till then,
me..=)

Jul 17, 2010

end at last.=)

its been like 4 days i'm not updating my blog rite?

sorry dear readers..
yours truly kinda busy this week...

just finish the event this evening..
what can i say is the event was DAEBAKKKKKKKKKKK!totally successful!
all the lecturers says so..
that event create a history for having more than 250 attendees..

Alhamdulillah...
penat lelah turun naik bilik lect terbayar dengan kehadiran yang tak disangka-sangka..
selama ni,event ni saaaaaangat kurang student datang..
tapi,petang tadi semua berjalan dengan lancar,kehadiran sangat memberansangkan..*walopon foods x cukup,tp,no complaint*

registration berjalan lancar.
games sangat meriah.
award ceremony,clear.
lucky draw,Alhamdulillah..lancar.

pengalaman?
saaaaaaangat banyak!
this is my first time organizing big event..
and yeah..i got it..=)
soft skills,banyak yang dapat..=)

thanx to all committee..
pipah,has,pija,mira,ami,zara,raj..
million thanx to lect that helped me most..
sir TJ,mdm Nazrita,mdm Faridah Hani,ms Masyura..
really have a great experienced!
*ehem,sir TJ..cpt2 la upload gmbr dlm fb..*  

lepas ni,if ada lagi macam ni,nak lagi join!




till then,
me..=)

Jul 10, 2010

Malaysian ada yang hipokrit??

wahhh tajuk....mengundang kontroversi..wakakak..=P

dah lama tak guna KTM...
arinih baru guna balik,sebab nak pegi subang jaya for the meetup...

hurm...aku baru perasan...or,shud i say,aku baru rase nak bercakap pasal perangai rakyat Msia ni...

ok,as we all know,kita,as a Malaysian memang la terkenal dengan sikap peramah,sopan santun,mesra and watsoever lagi sifat mahmudah bila kita berhadapan dengan foreigner kan?..
tapiiiiiiiiii...
pada aku,hakikatnya..kita tak seramah,semesra,sesopan santun itu sesama kita,Malaysian..

oh..kenapa aku cakap macam tu eh?
dah terrrrrrrrrlampau lama aku perhati...sejak aku pandai naik KTM lagi..
most of u tak boleh bertolak ansur kan?
perasan tak korang2 yang selalu naik KTM??
bila komuter tu stop je,terus semua berebut nak naik..]
padahal dah cakap dah,bagi penumpang turun dulu...tapi,ada kita ambik peduli?
takkkkk...kita tetap jugak bertolak2 naik tak hiraukan yang nak turun..
orang suruh beratur nak masuk...ada kita buat?takkkk..
berebut.tolak2..
seat,kita kena bagi untuk yang memerlukan..ada kita buat?
takkkk..kita buat2 tidur.buat2 tak nampak..padahal depan mata kita makcik tu membuyung...tapi,nak ikutkan,ade je mak2 buyung ni yg taknak duduk..aku pernah kena..aku nak bagi seat aku,tapi dia tolak..taknak..then,nak buat apa lagi kn?

satu lagi..aku selalu kena...bukan aku je,rasenya ramai kena..
macam biasa lah..bila peak hour,KTM mesti full kan?then takde seat..orang semua akan berdiri kat pintu..bila suruh ketengah sikit,masing2 buat pekak..
aku kena tadi,ada la sorang girl ni..aku suruh dia ketengah sebab aku dah kena tolak dari belakang..orang nak masuk..u know what apa dia buat?dia jeling aku!perghh..berapi okehh!!mesra ke camtu?bertimbang rasa ke?


hah ni satu menda..
kan KTM ada buat koc untuk wanita kan?koc tengah,koc wanita kan?
aku rasa benda tu tak jadi...too many guys yang naik koc tu jugak!
semua buat buta,tak nampak yg dorang dah tampal tu koc wanita...dorang naik jugak..bertolak2 jugak dengan wanita2 yang lain..apekah itu?
korang salah jantina eh lelaki2 sekelian?
otomatik keliru jantina korang eh?aishh~

enuff said la..
kita memasing Malaysian..sepatutnya,kita kena la lebih bersifat mahmudah dengan sesama kita untuk jadi contoh kat rakyat lain..
tak guna kalau depan foreigner je korang baik bagai..tp dengan Malaysian sendiri korang fail bab2 tu...
takde guna nak hipokrit...kan?
memasing paham kan bahasa aku pakai ni??kan?
soo...fikir2kan dan selamat beramal!!


till then,
me..=)

Jul 5, 2010

A Short Journey for u,for us..^^

**update with latest pictures**

ingat entry ni kawan2??

harini 5 july...the day yg ELF worldwide taknak wujud kalau boleh...
today,kangin will enlist to army for two years...TT_TT

rasa sedey bila kangin ni nak pergi army,memang tak dapat nk control laaaa..
baca je tweet2 dr ELF lain,mesti rasa cam sedih je...
serius,semua orang memang taknak die pergi..2 taun okehhh..lame tuuuu~
apesal x buat macam PLKN?3 bulan je...xde la lame mane..

"ek alaaa..artis je kottt..macam la die kenal korang yang sampai nak nanges2.."

owhhh...mahap la ye...sepanjang aku kenal apa itu term fangirl,aku rasa Suju is one of the group yang sangat2 appreciate fanclub die..
mane2 pon,dorang akan tetap sebut ELF..dorang sgt2 appreciate fan dorang..
tak caye?bace tweet dorang..*salah satu la proof*
and as an ELF,every single ELF dpt rase the appreciation tu..even beza benua pon,masing2 dpt rase..*ape aku tau,tgk dan bace laaa*
itu sebab kenapa bile kangin enlist army,semua ELF rase sedih..for ELF,kitorg kehilangan #1 korean handsome guy for 2 years....TT_TT

harini,Kangin akan masuk army around 1pm KST..send by SJ members..
 balloon banner untuk kangin yg tgh melayang2 dekat service spot..

masa entry ni ditulis,around 400 ELF from Korea,Japan,Taiwan and Thai *apesal ko x ajak aku Thai elf???* dah tunggu dekat service spot..tempat Kangin masuk..
dear Kangin oppa,good luck in army!have fun..^^
please take a very good care of ur health...we'll waiting for u to comeback as a strong and better guy...2 years is not a long time..not a long time..Kangin,HWAITING!^^
SJ members sent their Kangin...TT_TT

here,the song that Kangin sang for the last time before he enlist...
A Short Journey - written by EunHae..




credit pictures as tagged on picture.

Jul 2, 2010

one thing i like about it.


one thing what i like being an E.L.F...
my friends increase..
                 twitter @miszpinat

yeappp..they keep increase day by day..
with them,i can talk whatsoever about SJ.whatsoever about kpop.
owh,jpop too!found some of them that love NEWS too.!*ehem..izzie..ehem*
we share same interest...
even i don't see them in real life,but they just like my frens in real life..
no matter which country u r from.no matter what race u r.no matter what religion u r..i love you guys..!


entry tiada motif..muahaha~

Jun 30, 2010

kawan sampai mati!



dedicated to all my besties.my bestfrens.my lelemis.
love u girls sooo much!owh,and guys too..^^
thanks for being there for me through thick and thin..
thanks for always lend me ur ears..
thanks for always sharing 'lemak' with me in watsoever circumstances pon.
kenal korang semua is the best thing that ever happen in my life.

khas utk 2 org lemak yg wat aku sentap x abes ngn dorang spjg minggu neh,
tnoe - good luck pursuing ur degree in TESL at UPM..
bix - good luck in USM..comp science rite?

eyt gmok,even korang wat aku sentap infinity sekalipon,aku xleh idup xde korang okehh~pls keep walking with me come hell or high water ok?

psst: sgt menyampah dgn sumone yg jual herbalife!perghh..annoying tahap gaban tau x?wat aku naek menyampah ngn that product..stop sms-ing me,stop promoting that kind of thing kt me laaaa!aku x respond,means aku x minat,ade paham??nk promote pn,agk2 laaa..jgn la smpi wat org rase annoying ngn cara ko tuh~

Jun 29, 2010

standard ahh sume ni..ape nak risau?

 klik untuk tumbesaran luar biasa.

"bile dah terlampau banyak pengaruh luar..manusia semakin open minded..laki pompuan tinggal serumah ala2 laki bini pun dah jadi no hal...halal haram dah takde dalam pale otak..haihhhhh..."
hurmmmm...nak cakap camne lagi eh?
kalo tuan punya badan sendiri pon rasa menda tu takde pape,ape kite boleh buat kan?
sampai sekarang ni,bila bukak je topik ni,mesti orang akn cakap,"normal la wehh..nak watpe g..lantak la dorang."
Nabi cakap,
nak tegur perbuatan mungkar,kalau mampu dengan perbuatan..
tak mampu jugak,tegur dengan lisan..
tak mampu jugak,tegur dalam hati..tegur dalam hati adalah selemah-lemah iman..
hurm...
as in my case,i used to tegur org tu dengan perbuatan..dengan lisan apetah lagi..dlm hati tak terkira..
but,still jugak die buat mende tu..then?nak buat ape lagi kannn~

i know a friend..specific lagi,a sister..seorang adik yg berumur 13 tahun.
she told me bout her frens..dah ramai kawan2 die having sex in early age..sampai ade 1,2 of her frens pernah aborted at 12y.o...and this year,aborted again..
dia tanya kat dorang,nape buat menda2 gitu...then guess pe member2 die jawab?
stress study,family problem..nk release tension,tu yg dorg wat menda tu..
for them,having sex ni as one of their way nk release tension...
ok,budak2 sekarang dah anggap sex ni as one of fun thingy ke?menda utk berseronok bla3...dosa?letak tepi...asal seronok,takyah pikir dosa...

errr..jap2..sebenarnye aku kena cakap sal ape perasaan manusia yg bersekedudukan kan?tapiii...cam terpesong jauh pegi kt citer manusia-yg-x-pikir-dosa-tp-pikir-seronok-je pulak..
tapiiiiiiii..cam berkaitan je...lalala~

yela...let say,
kau dah bersekedudukan dgn laki kau,pastu of course la kan korang akan having sex(ade yg takkan buat ke?tunjuk kat aku.) pastu nanti laki tu pon cakap nak bert/jwb mak nenek sume,then kau pon dengan bodohnya tak guna ape2 protection konon sebab percaya dekat laki kau..last2 kau mengandung..bila kau dah mengandung,kau pun ajak laki kau kawen,pastu tetiba laki kau cakap tak bersedia lagi nak kawen sebab duit tak cukup,nak bg makan ape kat anak dara orang nanti..(owhhh..dok sesama bersedia lak,ade lak duit bg makan..WTF!) then laki kau pun dgn takde rasa bersalah suruh kau gugurkan anak tu...dengan ayat,"ayg gugurkan la dulu..nanti bukan takleh dapat lagi..nanti dah kawen,abg tak suruh la ayg gugur da." dan kau percaya..dan kau pun gugurkan...
kemudian cerita ini akan berpusing mcm ni lagi saaaaaaaaaampai la korang putus chenta ataupun korang berkawen..

adoiii..ape nak jadi dengan zaman sekarang?hurmmm~

my fren once said,
bila nafsu menguasai akal,anggota badan terpaksa melakukannya..

sorry la lately ni entry kt blog aku kalo tak pasal super junior,mesti pasal mende alah ni..
tapi,menda ni betul2 wat aku rase risau...aku ada adik2 perempuan lagi..aku sgt risau..T_T

sekian,
me...

Jun 28, 2010

we'll miss you...


Super Juniors Kangin (Real name Kim Yong Woon) will enter the army on the 5th of July.

Kangin will be enrolled in the Choongnam Nonsan Army Camp, after 5 weeks of training he will do his military service. Kangin wanted to enroll in October but as soon as he applied, the dates were moved forwards. It is known that Kangin is preparing by relaxing.

In the past September, Kangin was in an incident but in the following October he was driving all drunk and he spent all this time reflecting. With this Kangin wasn't able to participate in Super Juniors 4th Album 'Miinah' and is the very first Super Junior member to enlist in the army.

One reporter said "Kangin will quietly enlist in the army" and "And at that time the Super Junior members will accompany him. I can see that a lot of fans will gather around" and sent the message. In the recent Super Juniors fan meeting on the 23rd he sent a message saying "I will remind myself that I will do well in the army and show a good side of me"

Translations: Seungeun Lee @ SJWORLD.NET
Source: Sports KHAN  


"well,good luck then oppa!
take care of your health..we'll miss you for this 2 years..
see u then on 2012..=') "

ok,now dah start dengan enlisting the army...kangin will enlist on this saturday..the first one among the 13...
next year,other members will follow...haih~
owhhhh..ELF,have u heard EunHae song title A Short Journey that Kangin sang?
bet,most of us heard it already...you should heard it....confirm,u'll shed ur tears after that...lalala~
here the link for eng sub..[ENG SUB] Super Junior- A Short Journey    mls mau embed..nnti blog berat..ekeke~
bila seety mention baru prasan,kangin enlist the same date aku masuk 2nd year kt uniten..ahahah~
so,we'll meet each other again once i graduate on 2012 la ehhh..=)

kite graduate sesama la eh oppa..u'll graduate from army,and i'll graduate from uniten..hohoho~XP
 
pssttt: ye,aku sentap ngn korang..lantak la~mls mau amek kesah daaa..

Jun 25, 2010

random-money.

this is the time when i really wish money can give birth..
or money can be grow on a tree...
okeh,ade pokok macam ni x?nak biji benih die skrg.

this is the time where i really wish like that..
this is the time.
i'll wish like this for like 6 months more??aaa..nope,8 months more..or maybe for like two years more..until i graduate and get a job maybeeee...~

really wish my money will have their children in my bank.
really wish my money get pregnant in my wallet.
really wish i can grow a money tree.

any 'bapak gula' yang kaya raya sampai duit berkepuk gini?

Jun 24, 2010

adik2,sila jgn jadi macam saya.

saya anak yang teruk..

saya tak mampu nak cakap sayang dekat ibu ayah secara lisan.
saya tak mampu nk express rasa sayang dengan perbuatan.
saya tak mampu nak bagi kebahagiaan pun dekat diorang.
saya tak mampu nak tunjuk betapa pentingya diorang dekat saya walau seminit.

saya ada dekat penang dah dekat 2 minggu tanpa ibu ayah..
tapi,saya tak mampu nak cakap hatta sms ibu ayah untuk cakap betapa rindunya saya dekat diorang.

mungkin saya dah terlampau terbiasa tak mengexpresskan rasa sayang secara zahir sampai saya jadi macam ni.
stiff.kayu.kaku.kekok.


saya teruk kan?

sekian,terima kasih.

Jun 15, 2010

Unitenian-to-be,some info for u..=)

tadi tengok feedjit..
ramai yang search pasal uniten eh?pasal e-booklet uniten yang kena isi untuk reg nanti..

ok,ini info untuk adik2,kawan2 serta abang akak yang akan reg dekat uniten this 26th June..*eh,26 kan?bkn 28 kan hazriq?*

info ini mungkin boleh di apply untuk student Uniten Muadzam jugak..
apa yang pinat nak cerita semua tentang Uniten Bangi..harap maklum.

ok,registration day...

once dah sampai admin building,korang kena pergi dekat kaunter untuk cek semua dokumen either complete or not.
lepas tu,korang kena amek nombor..
then korang tunggu la sampai nombor korang di panggil...
once die panggil,korang akan masuk dekat 1 hall-like..*apekenametempattupinatxingat*
kat situ,memula,korang kena pergi kaunter bayaran..nak bayar segala mak nenek fees semua..
*peringatan:sila bawak duit lebih takut tak cukup duit kang,kena keluar g amek kat parents pulak.*
then 2nd kaunter,amek resit semua..
lepas tu ada kaunter untuk reg nama dekat kolej..dapat tshirt orientasi+lanyard+beg..
last sekali,kaunter ID..on the spot amek gambar,dapat ID..*jadi,sila pakai cung2 hensem2 ye kalian.kang nyesal ID x lawa kang.*
settle urusan reg dekat admin building..

move to reg dekat kolej pulak.
*oleh kerana tuan punya blog x duduk kolej untuk 1 sem,jadi info mungkin agak kurang.*
korang kena pergi pejabat apartmen,amek kunci..
then masuk apartmen,lepakkk...sampai la time untuk mula orientasi..
sedikit info tentang apartment:
*untuk perempuan:*
apartment Ilmu:

I1-I4 sharing room..
1 bilik ada 2 katil.
1 rumah ada 2 bilik.
1 toilet.
internet port,1 room 1 port..

I5-I6 single room + apartment Murni..
1 bilik 1 katil.
1 rumah 4 bilik.
internet port,dekat ruang tamu.4 port.
1 toilet.1 bilik mandi.
basic needs:
no stove kitchen.
basic dapur ade la..sinki+kabinet+meja makan.
just like an apartment.

*untuk lelaki,maaf..tuan punya blog x masuk la pulak apartment lelaki.lebey kurang je kott..*

then,Orientation Week..
nothing much.
akan divide into group.
ada la LDK,xtvt luar..
banyak talk.
hafal lagu uniten sbb tiap kali xtvt dlm DSS*dewan sri sarjana* akan menyanyi lagu uniten.
seminggu.done!

now,start la status sebagai pelajar di Uniten....
dekat bangi,ada 2 kolej.

1-COIT stand for College Of Information Technology...for IT + CS student.
ada 6 level...level 5 khas untuk staff TNB..
3 dewan kuliah only...others,kelas macam biasa yg memuatkan max 60 people.
level 3 + 4 computer lab..*warning: suhu kat level ni macam duduk dlm peti sejuk.*
seniors panggil COIT, 'kutub utara Uniten'.
suhu totally sejuk,tak kira time kemarau ke hape ke,sejuk sangat..specially time hujan,gile punye sejuk..gigil2 dalam kelas..
ade 1 cafe..*yg agak x best..tp nasi ayam die sedap.*

2-COE stand for College Of Engineering.
*tuan punya blog bukan budak engin,maaf..tiada info lebih di sini.*

selalunya...for the first week,memang xde kelas untuk lab..jadi,kalo first week korang g lab jgk..memang sia2 je la tunggu untuk 2 hours w/out lecturer..


hurmmm..rasenya tu je kot info yang boleh pinat bagi..
info ni berdasakan pengalaman pinat sendiri..
might be salah.might be dah bertukar nanti..=)

untuk freshie yang nak masuk,
jangan risauu...nanti time reg akan ada fasilitator/AJK yg akan guide korang..relax2 je..
prepare mental sudaa...=)

kalau rase macam nak tanye tu,jgn malu,jgn segan..tanye je ok..
kalo pinat rase boleh jwb,pinat jawab...

itu saja dari saya,
pinat-IT student
till then...~

Jun 14, 2010

bertukarrrrrrrrrrrrrr!

yeah...
tajuk sangat tidak boleh blah kan?
mari bertukar menjadi lebih perempuan.

"why?why?tuan punye blog ni x perempuan sangat ke?"

wellllll...a BIG yes!hohoho~

sy ada high heels..tapi...........wat hiasan dekat rumah.
sy ada wedges..tapi................hiasan dalam kereta.
bila pergi jalan2,sy pakai selipar je..
dari bangi ke kelantan ke penang,selipar je jadi peneman.
sy tak pernah pakai baju kebaya.
sy saaaaaaaaaaaaaaaaaangat jarang pakai handbag.
lebih selesa berjalan tanpa beg di tangan..segala benda campak masuk beg adik.ngeh3~

tapikannn...
akibat tidak bawak balik baju kurung ke kampung...
akhirnya..........
sy telah diberi sepasang baju kebaya untuk di pakai......
*anticipate.anticipate*

nak tengok cemana sy berbaju kebaya?
kachak okehhhh~
tuan punya blog yang bertudung hitam.

kachak tak?kachak tak?
maaf tiada gambar individu...
ai kannn pemalu......auwww~
ekekeke~
terkedek-kedek ye berjalan dengan kain susun belakang.
baeeekkkk punye control.
pakai baju punya abes cun,sekali,selipar je yg sy pakai...wuahahahaha~

then,ini gambar ramai2 dengan my cousins,uncle,aunts and my granny~

the one yg pakai kopiah tu my ayah ngah..
ingat entry ni.??die la tuh..da sehat walafiat dahh..
bawak motor besar die habis 1 penang balik dah punnnn~


sekian sahaja entry kali ini..
mahu mencari gambar untuk submit Chocofam punye fanproject..
Malaysian ELF,jangan lupa join eh fanproject ni..=)
terima kasih.....

till then,
me..=)

Jun 13, 2010

korang ade akal ke takde ha?

**sebelum baca lebih lanjut,entry ini mungkin akan mengandungi perkataan-perkataan yang kurang sopan.**

***ibu yang mengandung atau pesakit jantung,diharap bersabar masa baca entry ni..***


salam...

semalam pergi rumah tok ayah..macam biasa,kalau dekat rumah tok ayah,memang aku akan mengorek segala paper sepanjang minggu..dari hari isnin sampai laaa semalam punya paper.
dari satu paper ke satu paper aku baca,ada je news pasal kes lari rumah.
lari rumah pasal ikut kekasih.
lari rumah ikut kekasih siber.
lari rumah ikut mat bangla.
lari rumah ikut mat indon.
lari rumah sebab kena marah.

two words bila aku baca news ni,
WTF????BODOH!

budak sekarang ni memang tak reti pakai akal eh?
i mean,bukan semua budak zaman sekarang laa..sebab aku pun budak zaman sekarang jugak..bukan zaman dulu.
tapi....ada segelintir ni haa..memang korang takde akal atau korang tatau cemana nak pakai akal dah?perlu manual book ke macam mane nak guna akal fikir baik buruk?

1 news aku baca semalam,
remaja perempuan umur 16 tahun lari ikut kekasih siber.
wtf la wehhhhh budak??!kau kenal ke mamat tu sampai nak lari ikut die?
ape ke kau percaya ke sebijik2 word dia?kau dah jumpa dia?
otak ada kaa nak pikir?dia tu kaya sangat ke sampai kau boleh nak lari ikut dia?
kau yakin ke yang dia boleh jaga kau macam parents kau jaga?
parents kau tak cukup perfect ke jaga makan pakai kau?mamat tu perfect sangat la?
kasih sayang parents kau tak cukup ke sampai sanggup letak tepi and pergi kat mamat tu?
kau fikir dia baik sangat ke kalau sampai dia suruh kau lari rumah??
kalau dia baik,dia takkan buat macam tu..dia akan jumpa parents kau mintak kau elok2..
heee...ada akal gunaa..bukan suruh buat hiasan sebagai perbezaan antara manusia dengan haiwan je.

2nd news,
seorang lelaki umur 25 tahun didapati bersalah rogol teman wanita bawah umur.
haaa..yang ni aku tak percaya si laki ni merogol..i dont think sooo....
pada aku,aku fikir camni,
that girl dah kantoi or something,and terus la cakap konon laki tu rogol dia..padahaaaalll dedua rela je..
yela,cemana aku tak pikir camtu,kejadian tu jadi dalam bilik kat rumah and kul 6.30 pagi..PAGI ye kawan2..
teman wanita tu umur 13 tau kawan2...ingat tu..
budak umur 13 tahun keluar pukul 6.30 pagi dengan teman lelaki..dan dekat rumah ye kejadian tu..dekat rumah..
rogol jugak ke?kalo betul pun rogol,tetap budak pompuan tu salah jugakk..sape suh ikut mamat tu pepagi buta..bangang~!

ni untuk remaja2 lain jugak,

untuk perempuan:
kalau korang dah rela serah diri kat bf korang,tolong jangan cakap korang kena rogol!wtf???owhh..time main,time sedap nak same2..bile dah kantoi kau bg laki kau je dok dalam lokap?kasih sayang chenta sejati la tu eh????bongok.
tak payah nak percaya janji2 manis laki korang tu laaa...belum dapat,manis ahhh..dah dapat?korang dok sensorang..padan muka.

untuk lelaki:
kau dah sedap layan body gf kau,bila pompuan tu ngandung,kau lari??konon time sebelum tu,janji nak bertanggungjawab la..sayang sampai mati laaaa..nak kawen dgn pompuan tu laaa..ape laaa...damn~
sebelum kau fikir nak buat segala menda tu kat gf kau,fikir adik2 pompuan,kakak2 korang kat rumah tu..kalau dorang wat cenggitu,ape korang rase??paham???


untuk yang lari dari rumah dengan yang memujuk orang suruh lari rumah:
kalau da gatal sangat nak berlaki,kau mintak kat ayah kau..kalau ayah kau izin,kau dah boleh kahwin..ade paham?
kalau kau nak sangat berbini,pergi mintak kat parents dia elok2..tunjuk yang kau boleh jaga dia sebaik mungkin..hey,parents pon tak halang la kalau kau mampu nak jaga anak dorang elok2 macam mane dorang jaga...


Allah bagi akal suruh berfikir..bukan untuk hiasan je..
apa guna pergi sekolah semua kalau tak reti nak guna akal tuu..
sayang pon sayang laaa..tapi takyah la sampai buat menda bodoh bangang nyusahkan diri ngn mak bapak.
nak buat pape,sila pikir mak bapak korang dulu....


aku ni xde la baek mane nk cakap lebey2...jahat jugak..tp aku tak tahan la tengok berita2 gini..kes buang anak la ape laaa...

sebenarnye,emo ni dah surut semalam..
pastu tetiba terbaca entry kt bro frame punye blog..yang ni klik.
emo balik dahh...

owhh.owhhh...
semalam KOREA MENANG!!!!!!!!!!!
gile menonggeng aku x dapat tgk kt tv..cehhh~
2-0..yeah!!17th june pulak next match!


till then,
me..=)

Jun 8, 2010

pray for him...T_T

keluar exam hall-masuk kereta-cek hp..

ada no tak dikenali call.
bila tanye,itu no adik pinat yang ayah bg pinjam..
die bagitau satu berita yang amat mengejutkan.....

berita apa?
ayahngah pinat jatuh dari bumbung rumah..jarak bumbung dengan tanah dalam lebih kurang 8-10 kaki..

reaksi?
sangat terkejut..that's my uncle that we've been talking about!
the one yang sentiasa panjat bumbung sebab itu memang kerja dia as a contractor and today,jatuh bumbung..
terkejut-ketar-tatau nak bagi reaksi ape...
dalam hati dok berdoa tak habis2...

condition dia?
Alhamdulillah...takde ape2...kena jahit dekat kepala 6 jahitan,luka sikit kaki tangan..takde pendarahan dalam kepala..
sangat.sangat.sangat. bersyukur....
sekarang di tahan dekat wad hosp BM untuk pemantauan..in case ade trauma or something la kott..
if takde ape2,will discharge after 3 days...

gambar di ambil oleh achik
.
.
.leher ayhngah tak patah..tp doc letak jugak menda alah tu as prevention maybe..

cerita secara detail,klik sini...malang tak berbau..


kalau boleh,nak balik penang sekarang jugakkkkk!
tapi...apakan daya...i got another paper this friday....*sigh*

dear fellow friends,do pray for my ayah ngah please.....
lets pray for his recovery.....
hope he will recover fast.....
ameeennnnnnnnnnn~

Jun 5, 2010

a bouquet of rose for u!

macam apa yang aku kat tab sebelah ni---->>>>>>

"i think my blog will turn into 50% bout my fangirling thingy,all about the artist,fandom and so on...and the other 50% will be whatsoever entry that i wanna write..so,please bear with me ya my dear lovely-mushy-intan-payung-berlian readers??thanks for your understanding.=)"


then,please bear with me yep!
i'm just a normal girl who have her own life,her own world.
so sorry cant make every single person who read my entry satisfy with it...
i'm not perfect...banyak khilaf yang ada......
and i'm this type of girl,
"the same girl who laughs and talks a lot and seems very happy is also the girl who may cry herself to sleep.."

and here due to your kindness for always read my blog,
a bouquet of blue roses.....lovelovelove.



till then,
me..=)

Jun 4, 2010

yes,i do!




auwww..

YES,I DO!

super junior-marry me (japanese ver.)


BIG CONGRATULATIONS
to SJ!
they win 3rd consecutively week at Mubank today!!!
yeah,Bonamana daebakkk!
ELF,u guys sure do a very great job..=)


video credit to: syupeojoonieo@yt



May 31, 2010

buat rakan-rakan sekelian..

sedikit renungan untuk kita di Malaysia malam ini...

assalamualaikum.
rasa macam nak gugur jantung ni bila dengar khabar
misi menghantar bantuan kemanusiaan ke GAZA
telah disekat oleh pihak Yahudi laknatullah.
Yang lebih dasyat lagi mereka melancarkan serangan ke atas
kapal yang membawa bantuan itu.10 orang telah gugur syahid
dan berpuluh puluh tcedera.misi tersebut disertai oleh
sukarelawan yang terdiri dari pelbagai warganegara.
tidak terkecuali rakyat Malaysia.
Pada sahabat sekalian,
marilah kita bersama sama berdoa & melakukan solat hajat utk
keberhasilan misi ini dan semoga para syuhada' yang telah gugur
syahid ditempatkan dikalangan mereka yang bertakwa.
kita mungkin tak mampu utk mengangkat senjata berperang
melawan kezaliman Yahudi tapi apa yang kiita boleh buat adalah memberi sedikit
sumbangan dari jauh iaitu berdoa tidak putus putus utk sahabat kita
di Palestin.
sedih bila tgk senario masyarakat di negara kita berbanding
masyarakat di Palestin.
di sini kita bebas buat apa sahaja.
kita sedih bila ;
-tak lulus exam
-CLASH dgn bf/gf
-takde duit nak bpoya
-mengeluh makanan tak sedap
dan lain lain.
tapi di sana (Palestin) kesedihan mereka ;
-rumah sekolah dimusnahkan.
-maruah mereka dipijak pijak
-mereka menjadi pelarian ditanah air mereka sendiri.
renunglah dimana kita berada.bumi tak selalu nya indah,langit tak selalu cerah.
sudah sudahlahh kita lalai dengan hiburan & dunia yang penuh kemaksiatan.
sudah tiba masa kita utk melakukan perubahan drastik.
remaja di Malaysia khasnya sudah2 dengan kghairahan mengejar nikmat dunia.
-seks bebas
-arak
-judi
bila kita nak berubah?
"antara cara utk memusnahkan Umat islam adalah dengan merosakkan kaum hawanya."
mungkin saya bukan sempurna utk mengajak anda ke arah kebaikan,
tapi percayalah ;
"siapa yang menyampaikan tak penting,
apa yang disampaikan adalah lebih utama"
wassalam

taken from tnoe's blog.



serius risau sgt bila baca twitter yg di tweet oleh rakan dari jordan tadi..
tentera Israel dah menjalankan misi mereka utk menggagalkan misi kemanusiaan ke Gaza..
ramai syahid,ramai cedera..
sama-samalah kita berdoa untuk kejayaan misi ini..
hanya itu yang kita mampu buat masa ni..
ingat,
"doa adalah senjata paling kuat orang Mukmin."

Titipkanlah doa buat para pejuang di tanah Palestin. "Ya Allah, selamatkanlah saudara-saudara kami dalam perjuangan mereka yang menegakkan agamaMu. Berikanlah mereka kekuatan dalam berjihad dan kurniakanlah kepada mereka kemenangan. Tempatkanlah para syuhada di syurgaMu ya Allah. Amin"

aku bukanlah manusia yang baik untuk sampaikan segala pesanan ni,tapi,aku rasa tak salah kan berkongsi benda yang baik dengan semua kann..?

May 30, 2010

sedih sangaaat!

4 days 3 nights journey end today..
start from Selangor to Perak to Kelantan to Terengganu to Pahang back to Selangor...

i hate today!
i lost my phone at R&R Temerloh!
i can accept if the lost one is my nokia,maxis phone..
but,i lost my precious sony,celcom phone!
that phone is one of my precious thingy!
my dad give it to me,and i have every single thing that i love in that phone.!now,i lost it...

i hate u freaking retard!why on earth u have to take my phone???
could u please give me back my sim card and memory card?
u can take the phone,but pleasssssssseeeee give my those things..*crying like crazy..*



*kenapa sume menda buruk yang jadi dekat aku mesti dari pahang?kenapa pahang?sorry to all pahang-an,sebab 1 2 org ni,aku jadi agak kureeengg dgn pahang..no offense.*

May 26, 2010

marry me?yes,i do!




say me crazy.say me fanatic.say me whatever u want to say.

but yes,if all these guys propose to me,i will definitely say "YES,I DO!"
with pearl sapphire blue rose..=)

"if i've been given a chance to choose between YOU and these guys,
its DEFINITELY these guys!"

May 24, 2010

sape nk pp saye sikit?



pipi makin tembam..
ade sape2 nak sikit tak pipi ni?
bila senyum dah nampak macam kuih pau terlebih pau da ni.......T_T
aiyoyoyo~

gambar ini diambil oleh inche farhana ridzuan ketika di kem weekend lepas..sekian~


sedikit luahan perasaan:

petang tadi,bibix ada update status pasal ade laaaa one of our classmate back on 2007 ni promote supplement utk kuruskan badan kat fb..and yes,die mengamuk tahap gilaaaa punya..

for me,serius..sgt annoying okeh org promote2 menda2 macam tu...sekali boleh terima..tp bila dah banyak kali,serabut tau tak?serabut?fine lahh..kau nak tengok kitorang kurus,tapi boleh tak jangan kacau kitorang kalau kitorang cakap TAK NAK?one fine day,InsyaAllah,kitorang kurus jugakkk..but not with what not supplement ntah menda ntah..same je kottt supplement ni,tetap kena jaga makan..tetap kena exercise...beza,mungkin la menda tu menolong la sikit control nafsu makan tu..but,serius..annoying okehh..annoying...tapi serius laaa,aku rasa kan,memang semua distributer produk ni sangat dedicated la kottt nk promot barang dia...pantang nampak orang badan besar sikit,mesti nak promot baekkkk punya..aku da jumpa ada la dalam 3 orang yang berkaitan dengan produk ni...dan ini membuatkan aku lagi menyampah tiap kali terbaca nama produk ni..ngeeeeeeeee~

aku tak nak cakap apa nama produk tu..for those yang rasa2 tau apa produk tu,diam2 sudeyyyyyyyyyyy~

May 23, 2010

SPIES belia 2010..

done with camping..

pheuwww..bukan penat buat outdoor aktiviti..nan ado pon haa~
tapi penat buat indoor activity je manjang...

pergi dengan harapan,
-nak mandi sungai.
-nak jungle trekking.
-nak flying fox.
-nak buat sume outdoor lah..

tapi...................
bila tengok buku program,harapan musnah hancur berkecai...perghhh~kuciwa wa cakap luuuuuu!

bawak baju semua iye2 je macam kem-kem yang aku pernah pergi dulu..sekali,aku bawak balik simpan dalam almari balik je...ngehhh~

but...
overall okeh laaaaaaaaaaa~
best!..
rilex je sepanjang kat kem ni..
takde rush2 nak berkumpul..
memang rilek habis!
siap sempat tidur tengah hari kottt semalam...lalala~

tempat tidur baekkkk punya selesa.
siap ada aircond lagi tau!memang best!
tapi,pagi tadi tidur aku memang terganggu oleh makhluk2 manusia yang bernama lelaki kat sana..sesuka hati dia je nak main gitar dengan ketuk pintu bilik aku macam orang gila..
nasib baik aku tak bukak pintu,pergi ketuk kepala si penghulu dengan anak buah dia tu je..sabarrr je la~

satu je yang macam aku rasa betul2 menguji kesabaran aku..
peserta lelaki..
ok la fine...nama pun SPIES BELIA kan..
memang la peserta pun belia-belia..
so,perangai pun memang agak perangai belia la kan..hiperaktif terlebih...
but seriously,moral tu macam agak kureeeeng sikit.
kureeeng hormat kat trainer yang tengah cakap kat depan..
serius memang sabar gilerrr punya sepanjang sesi yang ade..
tegur,buat.tegur,buat..perghh..

fasi treat kitorang semua macam orang dewasa.
so,pleaselah hormat fasi,hormat trainer..
act la macam orang dewasa jugak..
ni tak..nak suruh fasi treat macam orang dewasa,tapi act macam budak kecik..
mende ntah....

ada orang cakap kem ni best...yes,memang best!memang menarik.
one thing yg best,fasi dia akan treat kita macam org dewasa..no pressure.nope.
isi talk dia menarik..senang diterima la..
menggalakkan lagi kita berfikir,siapa diri kita sebenar.apa tujuan kita datang ke dunia.
=)


enuff cakap semua menda..
gambar ada...tapi semua dalam kamera dieyla..
kena tunggu dia anta semua gambar tu kat aku baru boleh upload...=)


till then,
=)

May 21, 2010

two days hiatus..=)

pinat mahu pergi ke kem esokkkk~


kem dekat lembah azwin*err..tatau eja*,langat,selangor.
will hiatus for two days...
will be back on sunday night..=)

perghh..lama giler kot tak pegi kem2 neh...mesti dah pancit skill jungle trekking neh...ish3~


**pack barang macam nak duduk seminggu kat sane..padahal 2 hari je kottt....lalala~**


do take care my blog yahhh....
c u soon..

till then,
=)

May 19, 2010

twitter yang over capacity....

10:42 pm..
elok punya dok sembang dalam twitter dengan my online friend dekat egypt..
bertwitter using echofon..
sekali nak reply,tetiba dia tulis,"failed to post.."

10:46pm
try bukak website twitter..
sekali keluar yang ni,


waktu entry ni ditulis,10:49pm..masih keluar gambar yang sama...

apesalkah twitter ni?
ramai sangat ke user yang bertweet malam ni?
sebab apekah?
adakah aku one of the contributer kepada over capacity twitter ni?*yes,u are pinat!*

okeh,once entry ni di post,twitter dah ok....10:57pm...

update->
11:04pm-twitter overcapacity again......................*sigh*
11:06pm-ok balik....ahahahah~
12:03am-overcapacity againnnnnnn....~
12:06am- ok again....*hope x overcapacity da..*

"twitter,i think u need to upgrade ur site already...ur user increase day by day..."

dia macam,kejap o.k pastu k.o balik.pastu o.k balik......haihaihaih~

till then,
=)



May 18, 2010

masa berterbangan....=)

tadi dekat kelas berlaku perbualan berikut antara lecturer dengan student2 nya:

kelas discrete->
lecturer: "next week is week 6 right?so we cant postpone our quiz at all..u only have 2 weeks more before final..plus,on week 7 i have to give ur carry mark.."

student:
1: "what?minggu depan da week 6?serius?ehhh..."
2: "dah week 6 da minggu depan?my Godddd...biar betul."
3: "dah nak final dah................."

kelas bm->
lecturer: "kite ade lagi 6 kali je nak berjumpa..tp,individu punya presentation,ramai lagi tak buat ni..topik pun ade lagi tak cover."


okehhh..rasa macam baru je masuk special sem last april..
dah nak final early june neh...sangat sekejap...
2 minggu lagi nak final da..*OMG!what did i learn for this 5 weeks???*

tapikann...aku lagi suke special sem gini..macam tak sedar masa berlalu..
sedar2 dah nak final...=)


owh.owh...this june world cup fever will start right???
ngeeee...i liiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
already have list of countries i want to cheer on......*one of my fav country's world cup 2010 theme song: "victory.victory.victory *****" *
u'll know when the time's come...=)



end.
till then...=)

May 17, 2010

menjejaki kenangan lama...=)

salam...

siang tadi pergi menyinggah ke maahad..
*yeah..sekolah kesayangan-terchenta-tahap-tak-hengat...agaga..tnoe,over tak.over tak??*
setelah 2 taun tak jejakkan kaki ke maahad,tetibe arinih terbaek pulak nak menjejak kan kaki ke sana...
last pergi masa 2008,amek sijil SPM..
arinih pergi,amek sijil Cambridge pulakk....*pergghhh..cambridge tu..ahahaha*

dannnnnnnnn..
kebetulan la pulak,arinih ada sambutan hari guru...jumpa la jugak dengan sorang dua cikgu setelah berhempas pulas mengheret si Atiqah Nordin yang tetiba muncul perasaan malu tahap tak hengat tadi...

banyak perubahan yang berlaku dalam maahad.
kantin dia...perghhhhhhhhhhhh...hebaqqqq...macam kafe wa cakap luuuuu...
kalo dulu,main heret2 kerusi nak duduk..sekarang tak lagi....
kalo dulu,anip yang jaga tempat cashier..sekarang tak lagi...
kalo dulu,mcm best je nk beli air..tp skrg macam tak best pulak...sebab dulu boleh suka ati aku je nak masuk dalam dapur tu amek ais,amek air and buat kantin tu macam la ayah aku punya..

okeh..cakap pasal kantin je..taknak cakap pasal menda lain da...=)

gambar timeeeeeeeeeeeee....!
pinat + cikgu hashimah..
serius sayang dekat cikgu neh!time sekolah,sangat rapat dengan dia..belajar dengan dia from form 1 sampai form 3..then start form 3 pulak masuk kadet polis under dia sampai form 5...memang tak berpisah langsung...hoho~
ayat cikgu tadi,"makin sihat kamu ni cikgu tengok.."
aku,"ahaha..sehat gilerrrr da neh cikgu.."
cikgu,"ishh..sehat cukup..jangan tambah giler,risau cikgu karang.."

pinat + bix..
dekat depan tangga pejabat.depan dataran.

pinat + tnoe..
depan aspura.depan padang.

dialog paling best harinih,
ustazah: "kamu nampak berseri ni..dah bersedia ke nak kawen ni?"
tnoe: "hah??"
ustazah: "eh kamu kan yang hantar kad arituh?"
muahahahahahahahahaha~

bix,tnoe..aku sayang anda berdua...
and bix,aku tetap pelik.."macam mane aku boleh kawan dgn kau neh??"
ahahahaha~

sekian sahaja dari pinat..

till then.....=)

the issue...=)

the issue about me being a fangirl to jpop and kpop idol..=)

first,i'm soooooooooooooo grateful i bump into this kind of things.
seriously,grateful...
this fangirling thingy really distract me from thinking 'bout those shitty problems that i need to confront..

serius..when i'm feeling pressure or something,i'll play any variety show that will make me laugh even i already watch it for a million times..
when i wanna cry,i turn it on..
when i wanna scream,i turn it on..
and all those show never fail to make my feeling better..

this fandom just like another world to me..i live in this kind of world..
stop here.please don't condemn me just because am being a fangirl to all those groups...sebab,there is someone yang sangat tak puas hati bila aku jadi fangirl neh..

maaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyybe some of the readers rasa macam distract gile bila baca blog neh..
sikit2 pasal that artist..sikit2 pasal that artist..kan?
seriously,this is my blog..and i think i have a right to write whatsoever dalam ni kan?
yesssss....i do need to think about readers punya pendapat.readers punya rasa..*tapikann..ade ke orang yang baca blog aku ni??*
bout something related to the artist yang aku tulis dalam ni,bila aku tulis pasal diorang.bila aku post gambar dorang.bila aku letak lagu dorang..that mean,aku nak share dengan korang apa yang aku minat..=)

semua entry dalam blog ni,semuanya aku tulis sebab aku nak share dengan korang..
yes korang..my readers.my followers.=)
aku nak share apa aku rasa.
aku nak share apa aku fikir.
aku nak share apa aku minat.
and sometimes,aku nak share apa yang aku belajar..apa yang aku tahu..

tujuan aku buat blog,sebab aku nak share dengan korang.
bukan saja suka hati tak ingat dunia buat blog..
sebabbbbbb,
sometimes share dengan strangers much better rather share dengan someone we close right?


enuff said la...sebenarnya,aku nak tulis pasal menda laen..ntah apesal terpesong pasal topik ni pulak..
xpela...saje nak share rasa dengan korang...
emosi tak berapa stabil lepas buat keputusan pasal betrayal last saturday..heheh..=)


***as a muslim,memang laa..everytime rasa serabut,tertekan semua of course lah mengadu kat DIA kan?tu semestinya la pinat buat...but those yg dimention kan dekat atas tu pun,pinat buat jugak..kira macam side helper la...=)***

whatever it is pon...

till then,
me the owner of this blog...=)

May 16, 2010

selamat hari guru....

SELAMAT HARI GURU!!!!

specially for my mum...thanx for being a great teacher to me since i'm born...

untuk semua cikgu yang pernah mengajar saya,Nur Afifah..
terima kasih berbanyak-banyak....
takde cikgu,takde la saya yang sekarang ni..=)
really appreciate all ur efforts toward me..

khas untuk cikgu2 since tadika,PPK ANA,SKBBB(Jln 2),SMKA MAAHAD HAMIDIAH sampai la sekarang,UNITEN...
a zillion.thank you to all of you,teachers!!!!!!
i love you all soooo much!*big hugs*

owhh..tak lupe jugak buat inche-along-yang-kachak-org-mau-cupcakes-tp-mcm-mls-mau-berjalan-ke-umah-anda,miss syud ridzuan..
makndak,yang sekarang ada kat sk chiku,gua musang.
inche tnoe,bekas guru sk putrajaya presint 14..
bakal-bakal guru yang laen....

SELAMAT HARI GURU!!!

*rindu nak dengar cikgu2 nyanyi lagu "kami guru Malaysia"....*


ehem: berundur tak bermakna mengalah kan?=)

May 14, 2010

jangan salahkan pemain.

Malaysia kalah semi final.
kecewa dgn corak permainan Lee Chong Wei...=_="

tapi....
kadang2 takleh salahkan pemain tu sendiri.
penonton yg menonton di stadium mahupun di rumah,pergi depan cermin,pandang diri sendiri..
then tanya,"aku semayang maghrib tak tadi masa tengok chong wei main?masa azan maghrib,ada aku berenti bersorak?"
khusus untuk penonton muslim.
pemain tu dah memang sah2 la kita tahu yang dorang non-muslim..so,memang tak kesah lah dorang nak maen time maghrib pon.
yang diri sendiri ni,sedar tak?tepuk dada tanya diri..

aku cakap bukanla aku perfect sangat...semayang pon lewat jugak..abes satu set baru la aku pergi semayang..

mungkinnnnnnnnnn...
kita kalah atas sebab2 yang macam ni?who knows??

tapi yelah..sometimes kena jugak berpikir semua ni kan?
tambahan kita ni penduduk Islam di negara Islam..sepatutnya tunjuk contoh yang baik la dekat penyokong negara lain.pelancong negara lain.pemain negara lain.

hurmmmm.....enuff said.
cakap lebih kang,jadi isu.
better zip my mouth..
cukup setakat itu..

papehal pon,menang kalah adat bertanding.
chong wei might be nervous sangat tadi..who knows kan?
tp mmg serius ahh..aku frust menonggeng tgk chong wei kalah ngn lin dan....T_T

May 13, 2010

random yg ke 20 kottt..


when we used to life alone,
it will be awkward when someone come and say they want to accompany us..


sometimes to gain happiness in future,we need to sacrifice something in present...

kamu sangat comel la budak!

salam..

tadi pergi teman syaza buat medical check up kat klinik bangi..*almaklumla...budak nak masuk u..*
lama gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
orang tak ramai..but,nak tunggu nombor tu,lama tak hengat la...pukul 2 datang,pukul 4 baru balik.
kat klinik ni,med checkup dari pukul 2 sampai 4ptg...
and yes,memang ikut jadual la kitorang neh..
datang pukul 2 ambik nombor bagai,pukul 4 baru abis check up kat doc...
perghhh~seingat aku dulu la..time aku checkup takdela pulak selama ni..
haihaihaihaih~


sebelum tu,pergi ambik ic..
muka aku sumpah tembam!
err..tapi much more better la dari ic masa darjah 6 dulu..sumpah buruk!


eh.eh..tapi ni bukan la tujuan aku nak tulis..
sebenarnya aku nak tunjuk gambar budak yang aku jumpa tadi kat klinik.e.
sumpah tembam gilaaaa!serius comel!pipi bulat!rasa macam nak gigit2 je pipi dia...
"achik,kalo cakap sarah tu tembam,budak ni extra tembam dari sarah!!"
dah la kulit putih...perghh~comel gila kottt...!
here.here..some of her pictures..
err..kepada ibu humaira ni,mohon maap la ye,saya amek gambar dia tak mintak izin makcik dia tadi..heee~
jadi paparazzi aku amek gambar dia ni..hohoho~


see.see..tembam tak tembam pp dia...


hailahhhh...apesal lah kau ni comel sangat??

macam tau2 je aku amek gambar dia neh..elok je wat muka comel camtu...grrr..~

comel kan?comel kan?
rasa nak cubit2 je dia tadi...geram gilaaaa!
umur dia baru 3 tahun,tapi cakap macam umur 4 5 tahun da..pandai cakap owhhhh~
tadi auntie dia ni ada tunjuk gambar dia macam amani(adamaya)..serius,memang ada iras amani sikit...
tengok kat depan2 pon ada macam amani jugak....memang comel......~


ehem:kalau nawal tembam macam ni,alamat pp dia memang da jadi mangsa gigitan aku la....
eh..tak sempat aku gigit,umi dia gigit dulu da....ahahahah~

ehemehem: harini adamaya last kan??wajib tengok!!!


May 12, 2010

piala thomas.uber..??

semua orang dok cakap pasal piala thomas.piala uber tu kan?
to be honest,aku tak tengok at all pertandingan tu!

kenapa?

ntah..macam takde rasa nak tengok.
jap2 je dengar Malaysia kalah.
pastu siang tadi tengok fb ada cakap pemain beregu buat hal sampai kena bubar..
hafiz hashim kalah...*yg ni mmg aku da agak da kalah*
Malaysia kalah dengan Jepun kan??*serius,kalo china aku boleh terima lg.*
how come aku nak bersemangat ngadap tv tengok??
buat aku pressure je terjerit2 kat rumah and keputusan tak berubah..
pastu tambah pulak dosa dok maki2 depan tv..
dari aku tengok sakit tekak jerit,tambah dosa maki orang tapi takde hasil,baik la aku baca je paper,fb je pasal sume ni..

latest ni(9.15pm),choon han kalah eh?
Malaysia vs Denmark?*harap2 la Malaysia menang...ameeennnnnnnnnnn*
yes,Malaysia menang!!
tahniah.tahniah...sila bawa harapan peminat badminton Malaysia dengan penuh bersemangat lagi ye......=)


haritu..before start event neh,aku dengar la kannn yg wakil Malaysia yakin akan menang piala ni..
and aku harap jugak Malaysia tetap genggam piala ni..
agak2 ada harapan lagi tak sekarang??
harap2 ada lagi la harapan tu kan.....
1 Malaysia..Malaysia Boleh!!