Aug 27, 2010

lil bit story...

maaf..tuan punya blog memang on9 hari-hari.
tapi nak update blog,memang liat.
bukan malas.tapi rasa macam takde idea.
life,macam biasa.
eh tak...tak macam biasa...getting busy day by day.
2nd year ni macam menguji kesabaran dan ketahanan fizikal dan mental.
busy dia macam laen macam...macam pelik.
entah..dah tak berapa relax macam 1st year.
projects here and there.
assignments here and there.
quizzes here and there.
non-stop rasa.
hantar assignment ni,assingment tu datang.
jawab kuiz ni,kuiz tu datang.*sigh*
tapi tu la namanya belajar kan?=D
nak dapat ilmu bukan senang...hurm..=)

owhhh...even ada lagi 7 8 bulan kot untuk buat praktikal..
but...me da pikir nak buat dekat mana...most probably will be doing it at mimos..*senang sket,pegi balik dgn ayah*
tapi...lambat lagi...by the time nk decide tu,i'll tell u where...heheh~
andddd...even ade lg erm..roughly setaun setengah lagi nak habis,i've been thinking about pursuing my study..
master...coursework?research?both?*still have enough time to think aite?*


enuff said.

happy Ramadhan Al-mubarak.
we have more or less two weeks more before Eid kan?
harini,Nuzul Quran..17 Ramadhan.
minggu depan,merdeka..31 Ogos.
minggu depan lagi raya..lalalalala~

ok..
till then,
me..=)

Aug 18, 2010

berbuka dalam kereta..

harini....
hari ke3 bukak puasa atas jalan.dalam kereta.
kelas sampai pukul 7..
balik-jem-stop kat petronas-beli air-bukak puasa-drive.
andddd i do think yg till end of puasa aku akan buka puasa atas kereta everyday..except weekend...><

hari senin,balik dalam ribut..
tak boleh berenti..bukak puasa ngn kopiko je.
nasib baek ade kopiko..kalo xde,alamat lambat la bukak puasa.

this week cam penat gile kot...
midterm.kuiz.labtest.
esaimen bertimbun kena hantar before raya..

dugaan bulan Ramadhan....first time berpuasa takde maid lepas 8 taun berpuasa ada maid yg tolong buat semua...aihhh~

till then,
me..=)

Aug 10, 2010

niat puasa.

نويت صوم غد عن أداء فرض شهررمضان هذه السنة لله تعالى

Sahaja aku puasa esok hari menunaikan fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala
 
dear readers,jangan lupa niat ok lepas Maghrib setiap hari starting from tonite

Aug 9, 2010

selamat berpuasa!

Hadis riwayat Abu Hurairah ra.: Bahwa Rasulullah saw. bersabda: "Apabila tiba bulan Ramadan, maka dibukalah pintu-pintu surga, ditutuplah pintu neraka dan setan-setan dibelenggu " (Nomor hadis dalam kitab Sahih Muslim: 1793)



selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua yang singgah dekat blog ni.....

Aug 6, 2010

korea and singapore,2011...

my friend invite me to join her holiday at korea on nov,2011...
i wanna goooooooooooooo...
ibu,ayah..can i??
what i need to bring just the money only..accommodation everything are prepare..
ibu ayah please..
this is the only one in my lifetime chance..please.please.please....><

november at korea is autumn right?
gaahh..i wanna go..
i need to save my money from now for my own sake!

and the singapore too on early of next year!
i wanna go!
ok.pinat.u shud berjimat like crazy till the day to save up money for both countries!andddddddddd other things too!><"


soooooooooooo...to all my visitors,sudi2 la click iklan nuffnang yg ade tu eh kalo die kuar...
tabung derma pinat tu..

anybapakgulabaekhatinaksponsor?

award - zaty

lame gile x bukak blog..
then bile bukak,ade lak sorg makcik ni bg award..*opsss...zaty,jgn marah*

thanx my dear dongsaeng!!
ingat jugak kt unnie eh???*superhug*

here,the award..



siap ade task kot award ni...jap2..nk tgk task die hape..
ok.done.
here,
-nak kena cerita cemana ai mencantikkan blog eh??
ermmmm...blog ni simple je kottt..x cantik mana..tp,simple yang better kan?
since blogger ade new feature yang boleh wat kita edit2 layout suka2 ati,ai wat guna feature dia je..x pegi website lain..dulu ada baaaaaanyak website yg ai pegi,now ai x pegi da..ngeee..
so,ai x ingat lah pulak url website diorang..mahap yee~

- tulis 5 words yang menggambarkan ai?
hurmm..
  • pendiam - sila percaya cepat!ai akan diam tahap tak hengat kalo dgn strangers..mulut macam ada emas..ekceli,bukan dengan strangers je,kalo datang mode nak diam tu,dengan my besties pon ai diam je..hoho~
  • pemalu - auwwwwww...cepat setuju!ngahaha..yes,ai memang pemalu..xyah elaborate pjg2 la eh??
  • panas baran - sila tanya adik2 ai macam mane barannye saya..jarang mengamuk,tapi sekali mengamuk,kau mati.
  • ego - ohoo..ini ye..saya memang ego..enuff said.
  • kuat makan - ahaha..tengok je la pp nyaaaa..makin dipam-pam...x payah cakap...lalalala~




sekian,
me..=)